Nieuws van de Werkplaats der ideeën


 


Deze kerstvakantie en inspiratie

Hoi,
Als Mozes niet naar de berg komt komt de berg naar Mozes. Omdat ik het prachtig vind om te inspireren, op ideeën te brengen en dus ook sta te springen om de cursus nieuwe ideeën te geven heb ik mezelf bezig gehouden met een decembercadeautje voor alle strippenkaart houders.
Het is een les, te gebruiken als gratis les voor jezelf, of weg te geven als les of proefles aan iemand anders. Maarrr je kunt de les ook als ruilmiddel gebruiken. Zou jij een les weggeven aan iemand die je verder niet zo goed kent?
…En hier wordt het interessant voor zowel strippenkaarthouders als ook geïnteresseerden in de Werkplaats. Wat kún jìj?
Ik ( Henske) kan klei lessen geven of uitvindlessen, en ik kan heel gevarieerd denken.
Er blijkt een cursist te zijn die kan stoelmasseren ( goed).
Er is misschien een lezer van de nieuwsbrief die iets kan en daarvoor betaald wil worden met een gratis les. Of misschien wilde je graag iemand introduceren in de strippenkaart?
Ik gooi een balletje op door per strippenkaart ( en per halve strippenkaart) een gratis les uit te delen. ( Herkenbaar aan het label).
Geef je ruilmiddel door via het prikbord in de werkplaats. Leuk ! Welkom.

Zondag middag 7 januari 2018 klei- inloop

De eerst komende zondagmiddaginloop heb ik deze maand verschoven naar 7 januari 2018. Zie ook http://jekunthet.com/zondagmiddag-klei-inloop-laatste-zondag-maand/

Deze inloop is ook voor iedereen die nog nooit eerder in de werkplaats is geweest of nog werk wil afmaken of ophalen.
Ik heb koffie, koekjes en thee. Kosten zijn 5 euro per persoon.
Een perfecte mogelijkheid om kennis te maken en eventueel ook de kinderen en kleinkinderen mee te nemen.
Heb je al kennisgemaakt? Dan raad ik je een strippenkaart aan! Ook in de kerstvakantie. Zie mijn website.
http://jekunthet.com/klei-keramiek-pottenbakken-inspiratie-lelystad-flevoland/

Inspiratie tip van deze nieuwsbrief:

De afgelopen weken stond de Werkplaats der Ideeën op de kerstmarkt in het Natuurpark ( Met dank aan strippenkaartdeelnemers achter de kraam en enthousiaste bezoekers!), gaf lessen op de Warande, werd gevraagd met techniek voor Vrijdag-blijdag in het nieuwe jaar en voor andere creatief denken opdrachten.
Leuk! Maar wat is het nu dat zo inspireert? Voor mijzelf is het belangrijk steeds weer andere dingen te kunnen doen, uitdagingen aan te gaan en mogelijkheden te bedenken.
De kunst ook van het loslaten, soms enge dingen doen.

Kun je iets maken zonder van tevoren te weten of het mooi wordt?
Kun/ durf je iets te maken zonder dat je zeker weet of het lukt?
Kun/ durf je iets te maken zonder precies te weten hoe het heet? Zonder te weten of het kunst is? Zonder dat men het mooi vindt?
Toen je kind was dacht je daar niet over na. Je kon leren lopen zonder te weten wat je linker of rechtervoet was. Zonder op te letten of het er bevallig uitzag, Zonder je te behoeden voor vallen. Naarmate we ouder werden stootten we onze neus en gingen we ons soms veiliger opstellen. Misschien moest het ook zo op school? Waarom leerden we nieuwe dingen?
Was het de lesstof, was het omdat het moest op school of leerden we ook vanuit onze eigen nieuwsgierigheid? Kan het vallend en opstaand? En nu?

Vaak hoor ik mensen zeggen: ik ben niet creatief. Soms bedoelen ze dan dat ze niet snel op een idee komen. Of iets niet na kunnen maken zodat het lijkt op het voorbeeld. Creativiteit gaat echter veel veel verder.
Ik probeer je te inspireren tot zelf denken en je eigen weg te vinden. Je nieuwsgierig te laten worden naar wat je zelf leuk vindt.

Geniet van jullie decemberdagen en het nieuwe jaar!
Groet!
Henske Engbers
( via de links onderaan de nieuwsbrief kun je de nieuwsbrief mailen of me antwoorden als je wilt. )

Zie hieronder voor de agenda en op de website. http://www.jekunthet.com

December en de Werkplaats der ideeën

De hele maand december gaan de strippenkaart lessen gewoon door. Ideaal voor mensen die juist dán tijd hebben om ook vaker in de week met klei aan het werk te gaan.
óf met techniek/ klei( kinderen). Extra kinderactiviteiten en tijden deze kerstvakantie zie:
De strippenkaart voor kinderen is uitgebreid. Je bent al vanaf 3 uur welkom in de werkplaats. Per januari gaat de dinsdagmiddag naar de woensdagmiddag. Check de website voor de tijden, ook in de kerstvakantie: http://jekunthet.com/kinderwerkplaats-lelystad/

Op zaterdag 16 december stond de werkplaats op de Kerstmarkt in het natuurpark! Ik heb proeflessen klei en of draaien verkocht, techniekpakketjes. Strippenkaart-deelnemers verkochten Keramiek van eigen werk.

In januari start om de twee weken: De Supercursus buiten de lijntjes denken, nieuwe ideeën: 8 lessen. Op ma, di, of zaterdag. (Ook als losse workshop) Geef je op: http://jekunthet.com/cursus-om-op-ideeen-te-komen-lelystad/