Klei, pottenbakken, boetseren, gips; volwassenen

In de werkplaats kan gewerkt worden:

Met klei:.. Zelf werkend met klei / keramiek/ handvormen/ pottenbakken en tips  zie hieronder.

Op anderhalve meter laat ik op dit moment maximaal 4 volwassenen in mijn werkplaats tijdens de strippenkaart tijden. U moet van tevoren dus even reserveren. ( Dit geldt voor alle strippenkaart deelnemers) . Voor groepen die elkaar kennen is het in overleg en kunnen de groepen natuurlijk ook groter ( er is voldoende ruimte voor meerdere mensen op anderhalve meter afstand, ik heb de ramen open, dus trek warme kleren aan).

(Huurt u een losse workshop in dan kan ik afhankelijk van de contacten onderling en als iedereen op zijn plek zit o0ok meer mensen toelaten)

Tijden vanaf 1 juni en (ook vanaf 1 november) 2020 : vaste dagen: woensdagochtend en vrijdagochtend van half 10 tot 12:00 uur. Daarnaast kunt u zich opgeven voor de dinsdagochtend en de donderdagochtend. verder heb ik bij ook de donderdagmiddag vanaf half 2 tot 4 en de donderdagavond vanaf half 7 tot 9 uur. 

Er staat een eigen jerrycan op de tafels om zo min mogelijk rond te hoeven lopen. regelmatig handen wassen. eventueel eigen koffiekopjes mee en geen koekjes. zo moet het lukken op anderhalve corona-meter! 

Voor volwassenen:

Zelfstandig/ met tips/ uitleg en soms opdrachten op verzoek.

Met een Strippenkaart abonnement kunt u per dag/week kiezen hoeveel/ welke dagen u wilt werken. U kunt u als kennismaking laten afstrepen op de strippenkaart van een vriend/ vriendin. Of eenmalig een losse les kopen. Die verreken ik weer met de strippenkaart als u dat wilt. Door een strippenkaart maakt u optimaal gebruik van de inspirerende uitwisseling van de verschillende deelnemers.

Met een strippenkaart kunt u ook met korting deelnemen aan dé zaterdagmiddagspecialisaties. Zie daarvoor de nieuwsbrief.

Informatie? Bel/mail even om een afspraak te maken of kom langs of tijdens een strippenkaart les.

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.” Samuel Beckett

(Kinderen en klei Zie klei kinderen)

Keramiek, klei, pottenbakken, boetseren?

Met uw handen in de klei… of als u wilt..:keramiek/ boetseren/ pottenbakken.. ….. klei.

Kosten Strippenkaart

Een strippenkaart  voor volwassenen heeft 16 lessen: en kost 246 euro inclusief materialen, stook, gebruik gereedschap.  Een losse proefles kost  20 euro. ( een halve kaart kan ook ). 

Inbegrepen in de prijs: stook, klei, glazuur, gebruik schorten en gereedschap, gebruik ruimte, de vrije keuze om op 6 verschillende dagdelen aan het werk te gaan, aanwijzingen en tips, de klei, thee, koffie, inkopen van de materialen, 21 procent BTW plus alle enthousiaste inspiratie zit inbegrepen in de prijs van de strippenkaart. Wilt u bijdragen? Dat mag, er staat een fooienpot in de werkplaats. Wilt u uw eigen materialen en schorten meenemen. Prima.

De kaart is een half jaar houdbaar, hebt u daarna strippen over dan kunt u met eigen materiaal of met bijbetaling de kaart verder gebruiken. Wilt u liever een kaart voor een heel jaar? Dat kan die is 275 euro
Tot ziens!

Laatste blogs/nieuws? zie laatste nieuws/blog

Liever de cursus ideeën? of de workshop Bommetje?

Zie https://jekunthet.com/ik-zei-nog-zo-geen-bommetje-dagworkshop/als cursus om uw creativiteit met opdrachten te ontwikkelen… zie cursus 8X1 ochtend; spelen met fantasie en creatief denken

Losse workshop klei/pottenbakken:

Kosten voor een dagdeel les met uw eigen groepje? vanaf 35 euro per persoon. Deze prijs is afhankelijk van keuzes: wilt u werkstukken bewaren, laten bakken, maakt u grote werkstukken die de hele oven in beslag nemen en met hoeveel mensen komt u? Wilt u vooral les in het pottenbakken achter de draaischijf? Mail mij voor info. Zie ook https://jekunthet.com/losse-weekend-workshop/

Pottenbakken klei keramiek cursus workshop lelystad flevoland inspiratie boetserenMet het hele gezin, of in ieder geval volwassenen en kinderen een eigen proefles volgen, met uw eigen groepje? dat kan! Neem contact met mij op.

Vragen of opgeven, of meer informatie over kosten? Bel of mail me of gebruik het contactformulier contact

……………….

Werkplaats der ideeën in Lelystad, Flevoland. Vlakbij het voetgangerstunneltje van dwars over de Ketelmeerstraat Palazzo naar de Waterwijk. Ruime parkeerplaats om het gebouw.

Hoe maak ik een kleiwerkstuk oven-vast? Hoe werkt de ringopbouw, de plaatopbouw, hoe maak ik een relief, kan ik vitrage gebruiken in de klei? Kan ik met een gietmal werken? Kan ik met een drukmal werken? Ik heb thuis een leuke schaal kan ik die namaken met klei; ook met papiermaché? Kan ik met gips een afdruk van mijn werkstuk maken zodat ik er meerdere van kan maken? Kan ik een wandtegel maken?  Kan ik iets bijzonders doen met een bewaarde tekening? Kan ik ook letters gebruiken in mijn afbeelding?  Waarom gebruik ik glazuur of engobe? Hoe heet het nou eigenlijk.. keramiek, boetseren, pottenbakken.. kleien..? Experimenteren, oefenen, uitproberen, maken met klei in Lelystad.

Kan ik ook ander materiaal erbij gebruiken? Kan ik oefenen op de pottenbakkers- schop-schijf?

Contact

Groet, Henske

Potteryschool  en werkplaats der ideeën Lelystad

pottenbakken, klei uitvinden spelend leren
Om te delen.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.