Samenwerking/ in opdracht

De Werkplaats der Ideeën heeft onder andere samengewerkt met/ tijdens:

Brede School 2007-2014 Diverse activiteiten met kinderen in het kader van kunst cultuur en later ook wetenschap en techniek.

Boswijkdag 2015 Klei buiten tijdens het wijkfeest met voorbijgangers

Huis-tuin en keukenfestival 2015, 2016 Uitvinden van fantasiediertjes/ robotjes met motortjes en batterijen met voorbijgangers, loslopende kinderen en bezoekers van het wijkfestival.

Breemhaar Beheer Jubileumfeest 2014 aan tafels kleifluitjes maken met een wijntje door genodigde volwassen gasten van Breemhaar Beheer op het grootschalige feest terwijl onder andere Andre Hazes optrad.

Waterwijkfeest Lelystad 2015 Klei buiten tijdens het wijkfeest met loslopende en voorbijkomende kinderen

Peuter- Kleuterfestival De Kubus  2007 en 2008 kunst en cultuur activiteit binnen beeldend vormen met kinderen tot ongeveer 6 jaar. Bezoekers van het cultureel centrum van Lelystad.

Kinderboekenweek thema wetenschap natuur en techniek Stichting School 2015 Kleifluitjes maken met diverse groepen op de basisschool. technisch en uitdagend om er geluid uit te krijgen voor de kinderen.

Hobby en natuurmarkt Lelystad 2015, 2016 Klei en uitvinden met voorbijgangers op de markt.

Boerenfair Swifterbant 2015  Klei en uitvinden met voorbijgangers en bezoekers op de boerenfairmarkt.

Groene Velden Dagen Lelystad 2015 Klei en uitvinden met voorbijgangers en bezoekers op de boerenfairmarkt.

Ontmoetingsfestival  Atolplaza/ Atolwijk 2015 Een groot gezamenlijk klei werkstuk met voorbijgangers en bezoekers buiten op het wijkfestival.

Nieuwland Erfgoed Museum (Nu Batavialand) 2015, 2016, 2017 diverse opdrachten met de jongere bezoekers en hun ouders in het museum: Stoom en pop-popbootjes maken met eigen inzicht, ontwerpen en fantasie, hydrauliek lift maken en ontwerpen en projecten met de druk van water, prehistorische keramische vondsten maken van klei in het nu Batavialand, voorheen nieuwlanderfgoedmuseum.

Humanitas 2008, 2017 cursus ideeën als workshop met klei, teambuilding voor een team vrijwilligers van Home-Start in buiten de lijntjes denken.

Welzijn 2015, 2016 Mantelzorg Lelystad 2016 Opdracht vanuit Welzijn uitgebreide cursus creatieve ideeën aan mantelzorgers in mijn werkplaats.

Brede School Lelystad 2014 Diverse activiteiten met kinderen in het kader van kunst cultuur en wetenschap en techniek.

Stichting School 2014/ 2015 Diverse activiteiten met kinderen in het kader van kunst cultuur en wetenschap en techniek. 

OORD festival  2016 Uitvinden en techniek, fantasiediertjes met motortje sen batterij

Basisschool De Helmstok Lelystad 2016 Pottenbakken en klei, plus glazuren.

Waterwijk Leefstijldag 2016 Uitvinden met techniek. Fantasiediertjes, mini(ro)botjes, met grote groep kinderen buiten op straat in het park van speeltuin schateiland. Kinderen ontwerpen en maken met de stroomkring, fabrieksrestmateriaal en bijvoorbeeld afwasborstels, motortjes en batterijen plus aan en uitknopjes hun eigen (ro)botjes, bewegende fantasiediertjes.

Bibliolab Lelystad 2016 /De makerz 2016 Kinderen ontwerpen en maken met de stroomkring, fabrieksrestmateriaal en bijvoorbeeld afwasborstels, motortjes en batterijen plus aan en uitknopjes hun eigen (ro)botjes, bewegende fantasiediertjes. In de Sporthal ter introductie van een nieuwe subsidieregeling voor de sporthal en de bibliotheek.

De makerz/ Talentdag Basisschoolonderwijzers Hoorn 2016 introductie techniek en uitvinden aan onderwijzend personeel in Noord Holland diverse workshops.

Kerstmarkt Natuurpark 2015, 2016 markt voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Stof tot nadenken 2017 openstelling werkruimte om startende ondernemer inspiratie te leveren. De werkplaats werd gebruikt voor Quilt workshop van deze gastdocent.

IKC  Warande 2017 divers Diverse doorlopende workshops aan kinderen van de onder en bovenbouw basisschool. Binnen kunst en cultuur en wetenschap en techniek. wagentjes maken met elastiekmotor/ batterijmotor, fantasie(ro)botjes, pottenbakken en klei plus glazuren, magneten en de werking van een motor, veel met zagen, lijmpistool, tangen, fretbootjes en meer.

Home-Start Humanitas 2017 creatief denken teambuilding aan team.

Groene Velden 2017voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Krachtpatsers 2017 uitvinden met bootjes in een sporthal aan kinderen met motortjes en batterij.

Lelykracht 2017 stoom bootjes, pop-popbootjes maken in het sportcentrum met kinderen.

Het Stenen Hoofd  Amsterdam 2017 en 2018 uitvinden van fantasiefiguren (ro)Botjes elektriciteit/ bootjes met bezoekers en voorbijgangers buiten op de pier aan lange tafels tijdens het buurtverenigings feest in amsterdam

LelyStart 2017 en 2018 uitvinden voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek, pottenbakken van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Huis tuin en keukenfestival 2017 uitvinden met wagentjes, bootjes, fantasiefiguurtjes op motor en batterij met voorbijgangers en loslopende kinderen van de markt.

Oogstmarkt Lelystad 2017 en 2018, 2019 pottenbakken op straat door voorbijgangers.

Groep 6 Basisschool de Helmstok 2017 Pottenbakken en klei, plus glazuren.

Natuurpark 2017 markt voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Bibliotheek Biddinghuizen 2018 stoom uitvinden bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Ontmoetingskerk Talentendag 2018 divers uitvinden Bootjes en fantasiefiguren techniek en uitvinden met motortjes en fabrieksrestmateriaal.

Biblotheek Urk 2018 stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Biblotheek Lelystad 2018 stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Don Bosco kindervakantieweken klei en pottenbakken plus glazuren met de jongerengroep op mijn werkplaats.

Bibliotheek Zeewolde stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag

Bibliotheek Swifterbant, juli-feest 2018 Buiten op straat tijdens de markt Bootjes met motortjes uitvinden met voorbijgangers.

Lelystart uitvindworkshops Buiten in het parkje bij het Agoratheater tijdens de opening van het culturele seizoen van Lelystad, 120  jonge deelnemers plus volwassenen tegelijkertijd op een dag 2018 Bootjes met motortjes van fabrieksrestmateriaal. Basin mee.

Staatsbosbeheer Kuinre/ veenkuil 2019 Pottenbakken met voorbijgangers en techniekpakketjes verkoop

Boerenlanddag Molen De Duif 2018, 2019 Nunspeet Pottenbakken met voorbijgangers en techniekpakketjes plus cursisten van de werkplaats verkopen hun eigen keramiek.

Kennispoint.nl Rotterdam 2018, 2019 diverse dagen: marionet, wagentjes, fantasie-robotjes, bootjes met motor, vliegtuigen etc

Doomijn Harderwijk, Apeldoorn, Klarenbeek 2019 op verschillende locaties met kinderen van zeer diverse basisschoolleeftijd. Wagentjes, wielen en elastiek of motortjes, bootjes divers fabrieksrestmateriaal

Lelystad HoogBegaafd  Groep 5,6,7,8 2019 electriciteitslessen en workshop stroomkring, kortsluiting etc

Kidsproof Flevoland 2019 Hippiedagen 3 dagen pottenbakken met kinderen op de markt buiten in weer en wind plus  voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers.

Floriade dagen Almere 2019 twee dagen in weer en wind buiten in het stadscentrum Bootjes uitvinden met voorbijgangers en hun kinderen in het winkelcentrum

Basisschool Meander  2019 Elastiekwagentjes maken met kinderen uit de onder en bovenbouw groep. Eigen uitvindingen en constructies met wielen, doppen, LP’s, cd’s assen, cabines, lijmpistool, fretboortjes, zagen en heel veel divers tape en schroeven.

Het Collage Almere/ Basisschool de Ichtus  Almere 2019 Elastiekwagentjes maken met de bovenbouw basisschool

Vogelfestival Oostvaardersplassen 2019 Bootjes met zonnecel en bootjes met batterij uitvinden buiten in de Oostvaardersplassen markt bij het bezoekerscentrum veel enthousiaste deelnemers.

Teambuilding Thinking Steel, Uitvinden met 32 volwassen Wagentjes, fanrieksrestmateriaal, batterijen en diverse motortjes, elastieken en muizevalwagens ontwerpen en uitvinden.

Het Collage Almere 2019, 2020 techniek en uitvindlessen op basisscholen. reeksen van 1 tot 3 lessen achter elkaar. elastiekwagentjes en wagentjes met motortje en batterij.

En daarnaast natuurlijk de doorlopende opdrachten en cursisten in mijn werkplaats. Uitvindverjaardagen, Pottenbakverjaardagen, en dagelijkse uitvindlessen, workshops en klei en pottenbaklessen. En de cursus uitvindend en spelend denken en werken.

Wilt u?

Welkom.

Werkplaats der ideeën


%MCEPASTEBIN%