Wie ben ik in de werkplaats

De rode draad in de werkplaats der ideeën: nieuwsgierigheid, uitproberen en doen, uitvinden, frustreren, buiten de lijntjes en buiten de mogelijkheden denken en proberen. 

Als kind leerde ik al over diverse materialen, gereedschappen, kunst, musea, verbeeldingskracht originaliteit en eigen ideeën. Een catalogus met schilderijen van Jheronimus Bosch las ik als prentenboek toen ik een jaar of 6 was. Met creatieve ouders, een vader als kunstenaar en teken en handenarbeid-leraar aan de LTS, meerdere broers en zussen was er doorlopend kunst, cultuur, creatief uitvind-denk en werkmateriaal.

Ik leer je uitvindend en onderzoekend denken en werken. Te genieten van  eureka.  En frustraties zien als noodzakelijke drempels om verdere inzichten te ontwikkelen. Om zelf  te denken en ook verantwoordelijkheid nemen voor je ideeën . Daarbij werkstukken of ingewikkelde  of juist voor de hand liggende gedachten sprongen maken waar jij gelukkig mee bent. 

En ik geniet van kleine (of ook volwassen ) toekomstige of onontdekte ingenieurs maar ook van kinderen en ook volwassenen die al in de stress schieten bij  ingewikkeldheid, die ik aan de hand neem en vertrouwen geef in hun eigen ideeën, mogelijkheden en ook hun eigen frustraties in het uitvinden; met veel fantasie en techniek.

De werkplaats der ideeën is vooralsnog een een-vrouw-zaak, in te huren of in samenwerking mee te werken.

Ik heb mijn  HBO diploma gehaald aan de Kreatief Educatieve opleiding De Mikojel in Baarn/Amersfoort. Ik heb aanvullende opleidingen gevolgd. De SBB in Gouda, en Creatief denken/trainer creativiteit in Nieuwleusen. Ik woonde in Lichtenvoorde, Meppel, Apeldoorn, Amsterdam, Baarn, Dublin en nu in Lelystad waar ik ooit terecht kwam met mijn dochter van één. En het plan destijds zo snel mogelijk de polder weer te verlaten. Zij studeert en woont nu in Deventer:

Ondertussen heb ik hier in Lelystad een enthousiast bezocht en ingehuurde onderneming en werkplaats neergezet in uitvinden, onderzoeken, techniek, creativiteit, pottenbakken, klei. Met techniek en uitvind opdrachten op scholen,  festivals, bedrijven en pottenbak en uitvindopdrachten in mijn werkplaats.

Zie ook mijn inspiratieblogs op deze site over-de-spelende-mens/

 

Henske Engbers

Werkplaats der ideeën

Zie ook: Samenwerking/ in opdracht

Zie ook: reviews

Zie ook: Links voor extra inspiratie

Voor iets meer achtergrondinformatie, zie mijn Linkedinprofiel:  Linkedin CV

 

Om te delen.