~Wilt u Uitvind en techniekles op school?

Op school uitvinden en techniek met de kinderen?

Onderzoekend, ontdekkend en uitvindend leren kinderen de stroomkring, elektriciteit, wind energie, wrijving, drijfkracht, stoom, middelpunt vliedende kracht, evenwicht en zinken van een zelfontworpen bootje, wagentjes, projecten. 

Zie ook Blog/ ideeën/ laatste opdrachten voor uitvind en technieklessen op basisscholen door de Werkplaats der ideeën.

Het elkaar uit leggen, verbeteren, frustreren, uitproberen bevordert creativiteit en inventiviteit. Nu en in de toekomst.
Kinderen leren de diverse gereedschappen te hanteren en benoemen. Reikhalzend zien kinderen uit naar de volgende les.

Wetenschap en techniek is meer dan technologie. Het bevat uitvinden, onderzoeken, nadenken, samenwerken, uitproberen, verbeelden: “wat als” vragen stellen: Het creatief denken. Kinderen zijn meestal al prachtige creatief denkers. Zij zien vaak overal mogelijkheden. De kunst is om dit ook binnen de lessen te blijven stimuleren en faciliteren.

*Wilt u graag technieklessen op uw (basis-)school? In overleg met de school geef ik een reeks van diverse uitvindende en onderzoekende lessen aan kinderen waarbij fantasie en werken volgens eigen idee centraal staat. Neem contact  op voor overleg.

Kosten en inhoud in overleg of op aanvraag. Ik heb voor het komende schooljaar nog enkele dagdelen over. 06 363 277 87 of info@jekunthet.com

Zowel voor onder als bovenbouw en middelbare-school onderbouw

Henske Engbers,

Werkplaats der ideeën

elastiekwagentje rubberband car tinker uitvinden techniekles basisschool kinderen lelystad

techniekles uitvinden maakles doeles basisschool onderzoekend en ontwerpend leren