Basisscholen: techniekles

U kunt mij inhuren voor uitvind en technieklessen op uw school. Mail of bel mij voor informatie, vraag en kosten.

Bijvoorbeeld:

  • Elastiekwagentje twee en een half uur,
  • stroomkring en:
  • Vaartuig met /zonder motortje, twee en een half uur
  • Wielen met/zonder motortje Twee en een half uur
  • Vaartuig op stoom twee en een half uur
  • Karton constructie gebouw met lichtje
  • Ontwerp een kermisattractie op batterij 
  • Ontpop jezelf tot beweging en geluidsperformer met een motortje en batterij
  • en meer, veel meer. (onderbouw en bovenbouw basisschool en brugklas natuurkunde) 

Tijdens de uitvindlessen leren kinderen onderzoekend, ontdekkend en techniek en uitvinden op scholen 2021uitvindend. Met fantasie, divers gereedschap, ( ook fabrieksrest-)materialen  en pimpmateriaal worden prachtige technische constructies uitgevonden.  Voor groep 1 tot en met groep 8.

Van de stroomkring tot drijfkracht, wielen, elastiekwagentjes, bootjes van drijfmateriaal, motortjes met batterijen of met een zonnecel, ledlampjes, stoommotortjes worden prachtige constructies uitgevonden door de leerlingen.

Ik heb opdrachten op verschillende basisscholen, doorlopend of losse elastiekwagentje rubberband car tinker uitvinden techniekles basisschool kinderen lelystadworkshops, in projecten of als zelfstandig aanbod. Kinderen zijn erg enthousiast tijdens de lessen.

Het elkaar uit leggen, verbeteren, frustreren, uitproberen bevordert creativiteit en inventiviteit. Nu en in de toekomst.
Kinderen leren de diverse gereedschappen te hanteren en benoemen. Reikhalzend zien kinderen uit naar de volgende les.

Wetenschap en techniek is meer dan technologie. Het bevat uitvinden, onderzoeken, nadenken, samenwerken, uitproberen, verbeelden: “wat als” vragen stellen: Het creatief denken. Kinderen zijn meestal al prachtige creatief denkers. Zij zien vaak overal mogelijkheden. De kunst is om dit ook binnen de lessen te blijven stimuleren en faciliteren.

*Wilt u graag technieklessen op uw (basis-)school? In overleg met de school geef ik een reeks van diverse uitvindende en onderzoekende lessen aan kinderen waarbij fantasie en werken volgens eigen idee centraal staat. Neem contact  op voor overleg.

De stroomkring, elektriciteit, wind energie, wrijving, drijfkracht, stoom, middelpunt vliedende kracht, evenwicht en zinken van een zelfontworpen bootje, wagentjes, projecten. 

Kosten en inhoud in overleg of op aanvraag. Ik heb voor het komende schooljaar nog enkele dagdelen over.tel: 0636327787Klik om te bellen!  of  mailto:info@jekunthet.com

Zowel voor onder als bovenbouw en middelbare-school onderbouw

Henske Engbers,

Werkplaats der ideeën

Om te delen.