~Lessen techniek en uitvinden op school

Onderzoekend, ontdekkend en uitvindend leren kinderen. Met fantasie divers gereedschap en materialen worden prachtige technische constructies uitgevonden.  Voor groep 1 tot en met groep 8.

Het elkaar uit leggen, verbeteren, frustreren, uitproberen bevordert creativiteit en inventiviteit. Nu en in de toekomst.
Kinderen leren de diverse gereedschappen te hanteren en benoemen. Reikhalzend zien kinderen uit naar de volgende les.

Wetenschap en techniek is meer dan technologie. Het bevat uitvinden, onderzoeken, nadenken, samenwerken, uitproberen, verbeelden: “wat als” vragen stellen: Het creatief denken. Kinderen zijn meestal al prachtige creatief denkers. Zij zien vaak overal mogelijkheden. De kunst is om dit ook binnen de lessen te blijven stimuleren en faciliteren.

*Wilt u graag technieklessen op uw (basis-)school? In overleg met de school geef ik een reeks van diverse uitvindende en onderzoekende lessen aan kinderen waarbij fantasie en werken volgens eigen idee centraal staat. Neem contact  op voor overleg.

De stroomkring, elektriciteit, wind energie, wrijving, drijfkracht, stoom, middelpunt vliedende kracht, evenwicht en zinken van een zelfontworpen bootje, wagentjes, projecten.

Kosten en inhoud in overleg of op aanvraag. Ik heb voor het komende schooljaar nog enkele dagdelen over. 06 363 277 87 of info@jekunthet.com

Zowel voor onder als bovenbouw en middelbare-school onderbouw

Henske Engbers,

Werkplaats der ideeën

elastiekwagentje rubberband car tinker uitvinden techniekles basisschool kinderen lelystad

techniekles uitvinden maakles doeles basisschool onderzoekend en ontwerpend leren

Welkom, u vindt hier meer over uitvinden, onderzoeken, uitproberen. Met techniek, creatief denken, technieklessen op scholen en evenementen en/óf klei en pottenbakken als losse workshop of cursus. Check het menu en scrol naar beneden: onderzoekend en ontwerpend leren en werken. 0636327787 Cursus. workshops en inhuren ook op locatie.