Uitvindersclub kinderen

Uitvindersclub uitvinden techniek jeugd lelystad kinderen flevoland wetenschap natuurkunde, uitvinden motortjes batterijen, pottenbakken, klei, boetseren

Kinderwerkplaats uitvinders:

Leren door zelf na te denken, te verwonderen, uit te proberen, te spelen. Aan de hand van tips, techniekuitleg, ideeën om mee verder te denken, technieken en bijzonder vaak fabrieks-restmateriaal. Het idee maken dat zich in je eigen hoofd vormt. Frustreren,  je werk weer uit elkaar halen en verbeteren, mogelijkheden uitzoeken. ( Henske Engbers)

Op de woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag: Keuze per week mogelijk. Wel even doorgeven of je komt, ook met een strippenkaart. Tijden:  van  (al vanaf kwart voor 3/3 uur als je eerder vrij bent) half 4 tot half 6. ( woensdagmiddag half 2 tot 4 uur)

Ook in de vakanties.

Geef je op: uitvinderslessen Kosten  losse les 10 euro. Of neem een strippenkaart.

55 euro voor 6 lessen.  In 2018 ook 10 lessen mogelijk voor 80 euro.

Uitvinden kinderen uitvindersclub lelystad

Techniek, technisch knutselen, uitvinden: Robotje, poppopbootje, stoom, hydrauliek etc.

Voor uitvinders en technische onderzoekers. Je ontdekt hoe je je eigen ideeën en fantasie tot een werkstuk ( vaak bewegend) om kunt zetten. Je vindt nieuwe dingen uit en leert technieken, je demonteert apparaten, hergebruikt wieltjes, motortjes, ventilatoren uit computers. Hoe werkt eigenlijk een motortje op batterij,   propeller, hoe zou je een elastiekwagentje kunnen maken, een gemotoriseerd wagentje,  kun je met stoom een bootje laten varen? Kun je een bootje van drijfmateriaal maken?  Wat is een stroomkring?  Kun je van het resthout een garage bouwen, een huis? Met fabrieksrestmateriaal, lijmpistool, plakband, zaag, boormachine, scharen, schroevedraaiers, tangen, uit elkaar te sleutelen apparaten…Tinkeren.

 

Uitvinden en techniek op scholen, festivals en evenementen;

In te huren: in losse blokken, of eenmalige lessen op scholen of voor een heel festival, eindejaarsfeest. of voor grote groepen en evenementen. Zie ook festival, evenement in te huren

Klei, pottenbakken, keramiek voor kinderen:

Ook in de uivindersclub: klei kinderen.

Youtube voorbeelden van enkele projecten: Zie ook you tube enkele filmpjes van mijn workshops. Zie ook werkplaats der ideeën op locatie

Kosten  en tijden woensdag/ donderdag/ vrijdag-middagen:

Uitvindlessen en klei: In mijn werkplaats  Strippenkaart kost 55 euro voor 6 lessen.  Of 10 lessen voor 80 euro. twee en een half uur per les mogelijk.

Je kunt daarbij kiezen om zowel op de woensdag als ook op de donderdag of de vrijdag te komen. Ook eenmalig is mogelijk. Kosten zijn voor een losse les 10 euro per deelnemer. Of laat jezelf afstrepen/ deel een strippenkaart van/ met een vriendje/ familie. 

In de vakanties zijn er vaak extra aanbiedingen, goedkopere lessen, extra lessen. Mail voor informatie.

Workshop of feest:

Ook ( mini of juist grootse-) workshop of   Feest en feestje in mijn werkplaats of op locatie mogelijk

Jeugdcultuurfonds:

De werkplaats der ideeën is opgenomen in het Jeugd Cultuurfonds zodat kinderen vanuit een laag gezinsinkomen ook mee kunnen doen. Zie Jeugdcultuurfonds

 Klei?

Wilt u liever alleen klei? zie klei pottenbakken volwassenen

 

Werkplaats der Ideeën Lelystad

Vossemeerstraat 34 Lelystad

Mail: info@jekunthet.com

 

 

In het Nieuwlanderfgoedmuseum: Batavialand tegenwoordig: Stoom, kinderen, bootjes, uitvinden.: Op youtube staan mijn filmpjes van enkele ingehuurde opdrachten:

 

Verdwaald? Terug naar home.

Tinkerlab

ArabicChinese (Simplified)DutchEnglishFrenchGermanItalianPolishPortugueseRussianSpanishTurkish

pop- up uitvindersworkshop

Kinderen:

 Op Vrijdagmiddag 15 juni zijn we in Zeewolde tijdens de Vrijdag Blijdag. ( Gratis  voor bezoekers van de bibliotheek)