Kinderen in mijn werkplaats

Kinderwerkplaats uitvinders:

Op de woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag: Keuze per week mogelijk. WUitvindersclub uitvinden techniek jeugd lelystad kinderen flevoland wetenschap natuurkunde, uitvinden motortjes batterijen, pottenbakken, klei, boetserenel even doorgeven of je komt, ook met een strippenkaart. Tijden:  van  (al vanaf kwart voor 3/3 uur als je eerder vrij bent) half 4 tot half 6. ( woensdagmiddag half 2 tot 4 uur)

Let op: Tussen 23 juli en 1 september 2018 Zomerprogramma: Afwijkende tijden in de vakantie:
Zie:
Zomerprogramma werkplaats kinderen 2018

VOOR UITVINDERS, TECHNISCHE ONDERZOEKERS EN OVERIGE CREATIEVEN. 
Hoe zou je een elastiekwagentje kunnen maken, een gemotoriseerd wagentje,  kun je met stoom een bootje laten varen? Kun je een bootje van drijfmateriaal maken?  Wat is een stroomkring?  Kun je van het resthout een garage bouwen, een huis? Met fabrieksrestmateriaal, lijmpistool, plakband, zaag, boormachine, scharen, schroevedraaiers, tangen, uit elkaar te sleutelen apparaten.

KLEI,POTTENBAKKEN,KERAMIEK VOOR KINDEREN: Je vindt nieuwe dingen uit en leert technieken, je demonteert apparaten, hergebruikt wieltjes, motortjes, ventilatoren uit computers. Hoe werkt eigenlijk een motortje op batterij, propeller,

Ook in de uitvindersclub: klei kinderen.

Youtube voorbeelden van enkele projecten: Zie ook you tube enkele filmpjes van mijn workshops. Zie ook werkplaats der ideeën op locatie

Kosten  en tijden woensdag/ donderdag/ vrijdag-middagen:

Uitvindlessen en klei: In mijn werkplaats  Strippenkaart kost 55 euro voor 6 lessen.  Of 10 lessen voor 80 euro. twee en een half uur per les mogelijk.

Je kunt daarbij kiezen om zowel op de woensdag als ook op de donderdag of de vrijdag te komen. Ook eenmalig is mogelijk. Kosten zijn voor een losse les 10 euro per deelnemer. Of laat jezelf afstrepen/ deel een strippenkaart van/ met een vriendje/ familie. 

In de vakanties zijn er vaak extra mogelijkheden, andere tijden, speciale onderwerpen. Mail voor informatie of schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Uitvinden en techniek op scholen, festivals en evenementen;

In te huren: in losse blokken, of eenmalige lessen op scholen of voor een heel festival, eindejaarsfeest. of voor grote groepen en evenementen. Zie ook festival, evenement in te huren

Workshop of feest:

Ook ( mini of juist grootse-) workshop of   Feest en feestje in mijn werkplaats of op locatie mogelijk

 

 

In het Nieuwlanderfgoedmuseum: Batavialand tegenwoordig: Stoom, kinderen, bootjes, uitvinden.: Op youtube staan mijn filmpjes van enkele ingehuurde opdrachten:

Leren door zelf na te denken, te verwonderen, uit te proberen, te spelen. Aan de hand van tips, techniekuitleg, ideeën om mee verder te denken, technieken en bijzonder vaak fabrieks-restmateriaal. Het idee maken dat zich in je eigen hoofd vormt. Frustreren,  je werk weer uit elkaar halen en verbeteren, mogelijkheden uitzoeken. ( Henske Engbers)

Verdwaald? Terug naar home.

Tinkerlab

Zomerprogramma kinderen

van 23 juli tot en met 1 september

 Op woensdag en donderdags.  zie: Zomerprogramma werkplaats kinderen