zo word je creatiever, artikel

Op Brainwash las ik een prachtig artikel over creativiteit. Lees vooral de tekst in de bijgevoegde link: https://www.brainwash.nl/bijdrage/zo-word-je-creatiever-volgens-hersenonderzoeker-dick-swaab

Over creativiteit en over de mogelijkheden om creatiever te worden; doe eens wat anders, verandering van omgeving of wordt verliefd, ga de straat op en wordt verliefd. Lees het artikel het is de moeite waard.

Zo wees mij afgelopen weekend een vriendin op het Theater Posa in Lelystad. Een klein Vestzak-theater bezoeken is namelijk weer heel anders dan een groot theater.  Het is kleiner, minder anoniem, wellicht ook meer mogelijkheid om in contact te komen met andere bezoekers. Dus ook meer mogelijkheid om (klein)kunst te ervaren, input op je creativiteit; van omgeving te veranderen. Zie ook https://www.theaterposa.nl/   “Voor (klein)kunst liefhebbers” staat er specifiek op hun site.

Check ook eens uw eigen woonplaats op vestzaktheaters, op leuke cursussen ook langs de buitenranden van de stad, op kleine filmhuizen. In Lichtenvoorde zaten we destijds op een kratje bier als de stoelen uitverkocht waren en moesten we in de pauze wachten tot de tweede helft van de film werd aangeleverd uit een nabijgelegen dorp.

In Baarn zaten we om een film te kijken en cultuur te beleven, op de tweedehands banken en crepaux  in een overdag kringloopwinkel die s avonds omgetoverd werd tot filmhuis.

Lelystad heeft geen mooi centrum, een enorm leegloop van bedrijven uit het centrum. Maar Lelystad heeft een bijzonder rafelgebied.  Half leegstaande soms onooglijke schoolgebouwen,  lege bedrijfspanden of oude buurthuizen worden gedeeltelijk gebruikt voor kunst, creativiteit, toneel, theater. Ze staan vrijwel nergens vastgelegd vaak alleen bij de kvk als kleine stichting of zzp-er. Maar ze zijn er wel. Rondfietsen en opletten dus..

Mijn cursisten krijg ik ook door mond op mond reclame. Mijn opdrachten door gegoogled te worden op het internet, vanuit heel Nederland.

Eind januari start ook weer de cursus creativiteit: Buiten je kaders denken en werken en ideeën opdoen. Verliefd worden op je eigen werk!

Zie https://jekunthet.com/ontwikkel-je-creativiteit/

Ps. De schildering boven aan deze pagina is een uitvergroting uit een schilderij van mijn vader. ( Ik kreeg het buiten kaders denken van mijn ouders mee)