muziek als inspiratie

Je laten inspireren door muziek . Bij het kijken van een prachtige ijslandse serie; de beelden, geluiden, vormgeving viel mij vooral ook de muziek op.

Het bleek muziek van de dit jaar gestorven IJslandse componist Johan Johansson. ( 19 september 1969 tot 9 februari 2018).

Op you tube kwam ik meer van zijn werk tegen: Muziek inspireert, je concentreert je op een andere manier. Maar muziek is ook persoonlijk. Op mijn werkplaats heb ik geen muziek als er mensen aan het pottenbakken, klei of uitvinden zijn. Ieder zit namelijk in zijn of haar eigen werkflow, in zijn of haar eigen fantasie, ideeën en verbeelding. Ieder heeft een eigen beleving bij verschillende muziek. Waar voor de een de muziek rustgevend werkt ervaart de ander het als opzwepend. Vind daarom zelf bij je werk je eigen inspiratie, je eigen stilte of juist geluiden en muziek. Maar ook om te kunnen beginnen, om op ideeën te komen. Ik lees ook graag hoe schrijvers elke dag weer zich opnieuw neer zetten om te kunnen gaan schrijven. Veel mensen denken dat inspiratie “plots” vanuit het niets ontstaat. Dat kan.. maar houd die plots dan wel meteen vast. Of creeer de sfeer waarop dat mogeljk is.

Zoals je ook naar je werk gaat in een ritueel. wassen, eten, een kop koffie, of twee, jas mee op je fiets.. etc etc

Als iemand geinteresseerd is naar de achtergrond van de ijslandse detective die nu op de tv is: Hierbij ook een link naar een blog van iemand die de serie ijslandse Trapped vanuit muziek beeldende kunst en film bekijkt.

Wil je meer van deze inspiratie in lesvorm? Volg de cursus ideeën die eind januari 2019 start. https://jekunthet.com/ontwikkel-je-creativiteit/