uit mijn blogspot site; van draakje naar frustratiedraakje

Hoe ontstaat een idee: ( een van de 1000 mogelijkheden)

spaarpotjesDSCF3820

Een onaf/ ruw idee: 

*Het draakje

Ik had oersterke draakjes als spaarpot gemaakt. Het geld kan er wel in maar nooit meer uit; slechts met sloophamer en veiligheidsbril. In Amerika zou dit voor de rechter gesleept worden; levensgevaarlijk. Net zoals met de Mac Donalds en hete koffie.

Ik piekerde me al weken suf waarom ik de draakjes toch leuk vond maar niet wilde verkopen; er mist iets. Ze stonden op de plank te wachten op een beter idee.

Afstand:

*Een uitgeschoten emotie:

Ik nam afstand en ging naar een netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers. Een  bijeenkomst over Zichtbaarheid terwijl ik me die dag op het dieptepunt van mijn hormonen voelde. Huilerig, vette haren, ongesteld moeten worden.
In een omgeving met pratende vrouwen zat ik vooraan in de lezing op een te kleine stoel waar ik mijn lichaam in gevouwen had. Niet wetend waar ik mijn benen moest laten, mijn sokken zakten af en mijn lange broek spande nét te strak om mijn billen en boven mijn enkels.
Ik voelde ogen in mijn nek.
Ondertussen sprak de nette vlotte kleine business dame alleen tegen mij:Over rechtop lopen.En of we ons wel bewust waren dat we als ondernemer altijd ons bedrijf uitstraalden zei ze met een vrolijke vriendelijke maar indringende blik naar mij.

Ja.
Ik was me terdege bewust dat ik door mijn uiterlijk en gevoel ter plekke 10 potentiële contacten misliep.Failliet, fiasco: te onhandig, te vette haren, te weinig businesslike, geen lady.

Ik was niet in staat het plastic-face op te plakken dat de dame aanraadde bij onprettig gevoel.. Het gaat toch ook om ..?! Niet alleen mijn goed geknipte kapsel? ( ..?) en mijn vlotte damesbabbel ( ..?). ..euh… om mijn werk?

Combineren twee dingen die niet bij elkaar horen.

* opkomende frustratie en spaarpotdraak met holle buik

Ik was gefrustreerd om alles, iedereen en natuurlijk mezelf. Waarschijnlijk een goed verhaal maar voor mij op het verkeerde moment.Thuisgekomen verdronk ik in een zelfbeklag bui, snotterend begreep ik dat mijn bedrijf gedoemd was op te houden want ik ben de enige baas en ontwerper en Plastic face is voor mij hetzelfde als wanneer ik vandaag Japans zou kunnen spreken.

…In deze frustrerende huilbui stond het draakje op de tafel..:

 

Resultaat

frustratie en draak

 

eureka/ AHA- erlebnis..:

Spikeydragon. 
Voor frustratiebriefjes en mopperbuien:

 

 

Afronding, afwerking,uitvoering.

Einde proces idee.Ik werk het af met een gifgroen gebruiksaanwijzingskaartje (kleine lettertjes op de achterkant) (Deze staan binnenkort op mijn nieuwste facebooksite. )
Mijn allerbeste draakjes zijn ontworpen in een intens gevoel van frustratie. Prachtig!

Spikeydragon:
Spikeydragon is te koop aan de deur van mijn werkplaats. Of op markten, via een mailtje.………………………………………………………….

………………………………………….

Het hele proces begint vandaag weer overnieuw:
Vandaag schijnt de zon:
De stroom nieuwe ideeën lijkt aangeboord door de zon.
Dus ik zit en schrijf het ene na het andere idee op.
En opdrachten voor mijn Supercursus.
Gewoon in ruwe vorm, klaar om op de plank te leggen en te voorschijn te pakken
op een moment van afstand, als ik met andere ogen ernaar kan kijken.

De draakjes zijn al weer in progress. Ik werk nu aan een rookkanaal.. wordt vervolgd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.