Pottenbakken het nieuwe Yoga?

Het stond al in het NRC afgelopen weekend, en was op de televisie. Is pottenbakken het nieuwe Yoga?

Dan ben ik al wel een poosje bezig met de hype te verspreiden. Met de incubatietijd van het pottenbakkers-virus.

Ik begon met de cursus ideeën. Een cursus om op nieuwe ideeën te komen, je creativiteit aan het werk te zetten, je creatief denken. Buiten de lijntjes denken mogelijkheden zien. Wat is creativiteit en kun je het ontwikkelen?

En vervolgens bleef daar ook de lessen klei aanhangen. Die had ik al. En de pottenbakkersschijven. Die had ik ook al. En daarmee kwamen de mensen. De volwassen kleiers en pottenbakkers. En ook af en toe mensen die graag wilden keramieken ( Nee er bestaat geen werkwoord keramieken. Wel een meervoud van uit klei gebakken werkstukken. Eentje is keramiek twee zou je twee keramieken kunnen noemen…? Toch..?).

De mensen bleven komen. Behoefte om het hoofd leeg te maken zonder daarbij les te Móeten volgen, maar wel tips kunnen krijgen. en inzichten en mogelijkheden indien gewenst … en uit mogen proberen. mogen oefenen.

En voor de kinderen het uitvinden, het onderzoeken, ontwerpen, Met diverse materialen en ook mogelijk met klei, het pottenbakken. Op de schopschijven of op de electrische draaischijf.

Zie ook https://jekunthet.com/klei-keramiek-pottenbakken-inspiratie-lelystad-flevoland/

Zie voor het artikel over de televisie aflevering: pottenbakken het nieuwe Yoga:

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4584566/pottenbakken-nieuwe-yoga-geen-tijd-om-te-piekeren