Op nieuwe ideeën komen in Lelystad.

Verbindingen maken en inspiratie:

Ik startte dit blog twee dagen geleden op de dag van de gezonde schoolkantine. Mijn bedrijf heeft weinig met eten te maken, wel alles met inspiratie en ideeën….:

Waar denk jij aan bij: “De dag van de gezonde schoolkantine“..?

Haak je af? Is het te gezond? Krijg je een idee van een schoolkantine? Een lunch..? Broodjes kaas? Patat? Alcohol..?

Herinnering:

Mijn herinnering ging meteen naar vroeger toen ik in Groenlo op de middelbare school zat.  Ik schuifelde met medeleerlingen langs “de bar”, en kocht voor een of twee kwartjes een kop tomatensoep. Om de zoete romige smaak te krijgen werd er door de makers koffiemelk doorheen geroerd. Dat is wat men elkaar vertelde, ik heb het niet nagevraagd.

Associeren:

Hoe gaat nu je verbeelding en voorstellingsvermogen? Naar de tomatensoep? De kleur?  Rood of oranje? Koninginnedag? Een kroon? Een kleedje?… Opruimen van je huis..? dit is even in het kort een reeks verbindingen die je automatisch kunt maken. Een woord zet meteen een volgende gedachte in beweging, vaak volledig onbewust. Ze laten je afdwalen van het onderwerp, maar ze zetten ook meteen je creatief denken in werking.

Extra toevoeging:

Terug naar de extra toevoeging. Deze maakt de tomaten soep aangenamer. Extra toevoegingen kunnen het leven aangenamer maken.

Dagelijks ontbijt met kaarsjes, avondeten met voorlezen, verjaardag met bellenblaas, verjaardag met zelf geschreven kaarten, een cadeautje voor jezelf kopen met moederdag. Krijg je ideeën? Zo werkt dus inspiratie: iedereen kan het. Alles is goed, gewoon opschrijven en verder breien met ideeën, prachtig!

Dwalen:

Ik dwaal weg van de klei. Daar houd ik van en daar ben ik dol op. Dat gebeurt ook in de cursussen en workshops.  Afdwalen, op nieuwe ideeën komen, verbindingen leggen, fantasie gebruiken, denken en creeëren.

Kleine opdracht: bekijk dit filmpje: Filmpje you tube Haai en schrijf achter elkaar een lijst met associaties. Gewoon doorgaan zonder na te denken. Van elk woord komt weer een volgend woord; een ketting van associaties.  Ik ben benieuwd hoe je afdwaalt en waar je uitkomt.  Ik heb gemerkt dat vrijwel iedereen andere woorden opschrijft. Laat het me weten. Leuk!

 

En… ook leuk, kun je je ook voorstellen hoe dit filmpje tot stand gekomen kan zijn?

Kleine sluikreclame naar de nieuwe ideeën.