In tijden van Corona papiermaché

Hallo (Vaste) deelnemers van de Werkplaats:

Omdat het Corona Virus zich net zo snel verspreid als inspiratie heb ik besloten dat ook de Werkplaats de komende weken gesloten blijft. Ik wil mijn verantwoordelijkheid voor de werkplaats en haar bezoekers nemen dus ik sluit in ieder geval deze en volgende week. 

Ik merk dat ik regelmatig dicht bij mensen sta, dingen uitleg en in mijn enthousiasme nooit aan de anderhalve meter nabijheid houd. Soms samen met iemand even een beeld op een mobiel sta te kijken, bekers koffie inschenk en gereedschap doorgeef.
En ditzelfde doen ook deelnemers van de strippenkaart onderling. Ook de Raku gaat dus niet door. Het is buiten ik weet het maar we staan dicht bij elkaar.
Ik wil eerst zien hoe Nederland door de eerste top van de crisis heen komt.

8 van de 10 opdrachten voor de komende tijd zijn afgezegd ( techniek en uitvindlessen op scholen en pottenbakworkshops op de werkplaats).
Ik ben daarom jullie strippenkaarthouders dankbaar als vaste klanten van de werkplaats. Hierdoor heb ik een basis van mensen die in ieder geval weer terugkomen. En ik ben zeer blij met jullie soms zelfs op het laatste moment betaalde strippenkaarten. Zo houd ik nog even het hoofd boven water als ondernemer.

Natuurlijk pak ik mijn creatief denken erbij, wat kunnen we voor elkaar betekenen,  hoe kan ik nu, wat is er aan de hand, kan dat door elkaar gehusseld worden etc. Ik zal via mijn website www.jekunthet.com op het laatste nieuws gedeelte blogs schrijven ter inspiratie. Check.
Ik hoop dat ik daardoor de moed hoog kan houden. In tijden van crisis ontstaan vaak zeer inventieve ideeën. Je merkt het al door alle corona-wc papier-moppen en quarantaine hulptroepen.
Als je heel erg het draaien of kleien mist,  zou ik wat met je kunnen regelen met materialen of in mijn werkplaats, desnoods in je eentje aan het werk gaan.

Juist nu is het namelijk prettig om iets te doen met de handen. Dus het spijt mij dat de werkplaats zoals hij is dicht is.  Kleine tip bij gebrek aan klei en teveel kranten en wc papier:
Met je handen: Papiermaché:
Zorg dat je een doosje behangerslijm hebt en oude kranten, of …wc papier. Scheur het wc papier of de kranten in kleine stukjes en drenk het in water laat het goed volzuigen ( misschien wel een nacht lang, een emmer vol) en daarna goed uitknijpen.
Vervolgens kneed je er beetje bij beetje behangerslijm/poeder doorheen. Laat het minstens een half uur intrekken  en voila je hebt prachtig licht materiaal om poppenkasthoofden te maken, schalen, lampenkap ( ik heb materiaal om het stevig en wellicht waterdicht te maken als je weer komt), Zwanen, heksen, ( maak een binnenframe van metaaldraad in de vorm zoals je het zelf wilt). Check het internet op papermache. Maar leg de ideeën ook meteen weer naast je neer en gebruik je eigen inventiviteit.
Gebruik een beeld dat je altijd al bezig hield. Bijvoorbeeld je huis, de kippen uit je tuin, een sprookje dat je altijd prachtig vond, het logo of zegel van je familie, heb je dat niet? Ontwerp er een… Kortom: doe je best in tijden van Corona.

Groet en tot ziens!
Wil je ergens wat over weten? App, mail of bel.

Met hartelijke groet, Henske Engbers 

Om te delen.