De kracht van het onbewuste

Vroeger ging ik regelmatig dansen, tijdens mijn studententijd dansen in De Tagrijn Hilversum. De tijd van The Cult, Nellie the elefant van the Toy Dolls, James Brown ( die werd veel gedraaid in de Pauw in Groenlo), van The Cure (echte Cure fans dansten ondersteboven).
Na mijn studie heb ik een poos in Ierland gewoond.. De ieren leken  hun leven lang te onthouden hoe ze moeten spelen, de humor inzien van het leven.
Avonden zaten we in de kroeg, gingen naar feestjes waar ik de hoofd-feestganger nog niet kende, hielden mijn huisgenoten en ik een feest waar de radio verdween, mijn leren jas en de deurbel.
Ik had zelfgemaakte koekjes met groene kleurstof en iedereen voelde zich stoned van de koekjes terwijl er niets in zat.

Spelen en fantasie is belangrijk.

Het verzet je gedachten,het ontspant je bewustzijn.
Je hebt je bewustzijn nodig bij het spel waardoor moeilijkheden even op de achtergrond gezet worden .
Daar staan de moeilijkheden niet stil maar worden door je onbewuste onder handen genomen.
Alsof je je vieze was naar de wasserette brengt en zelf lekker gaat zitten breien. En dan ineens is daar het eureka moment.

Je onbewuste is een veel belangrijker en veel groter gedeelte dan veel mensen denken.
In je dromen, in je slaap, in dagdromen, tijdens het sporten, tijdens het intensief werken aan een hobby, tijdens het breien voor de tv, tijdens het klussen aan je auto worden je andere dilemaś stevig onder handen genomen door je onbewuste terwijl je daar eigenlijk niets van merkt.

En dan ineens is daar het eureka moment. Je bent met iets bezig en ziet ineens de oplossing voor een heel ander probleem.

Lees voor meer informatie het boek Het slimme onbewuste van Ap Dijksterhuis.
………………………….
Op 31 oktober start  de cursus om op nieuwe ideeën te komen. Welkom!

Om te delen.