Geduld en creativiteit

Geduld en creativiteit.

Iemand zei tegen mij: ik heb niet genoeg geduld om creatief te zijn.
Ik was verbaasd, ik koppelde creativiteit niet aan geduld. Ik liet het door mijn hoofd spoken, ik lette op processen van anderen, ik las erover en concludeerde dat het klopt: in een goed creatief proces zit ook een boel geduld!Tijd die jezelf gunt om op een heleboel ideeën te komen. Niet meteen stoppen bij het eerste tweede of derde idee. Maar verder denken, veel verder denken.
Idee twintig lijkt knettergek maar misschien wel heel erg de moeite waard om te bekijken.Idee veertig is misschien nóg geschikter! Je hebt tijd nodig om alles even te kunnen laten liggen en met iets totaal anders bezig te gaan. (Zie ook mijn vorige blog).Dus gun jezelf de tijd
Gun jezelf de tijd om stil te staan bij een probleem, het op z’n kop te zetten en op andere ideeën te komen.

Wil je op nieuwe ideeën komen, tot nieuwe inzichten komen en de oude sleur los laten dan zul je tijd voor je creativiteit moeten creeëren.
Even je hersens laten spelen. Lummelen met je gedachten en je ideeën.

Wiebelen en wieberen
Denk aan even wiebelen met je armen als je een hele tijd achter de komputer hebt gezeten.
Zo is even wieberen met je gedachten ook erg prettig na een paar uur kantoorwerk.
Iedereen kent het voorbeeld van Google waar de werknemers tijd hebben om te spelen tussendoor.

Lummeltijd voor uw werknemers
Ik ben in te huren voor bedrijven. Om lummeltijd te creeren voor uw werknemers. Ik neem materialen en gereedschap mee en zet uw medewerkers anderhalf tot 2 uur aan een totaal andere uitdagende opdracht. Lekker met de handen.
Daarna vol energie aan het werk. Een teambuilding hoeft geen hele dag te zijn.  Regelmatig even je hoofd op iets anders zetten. Een korte inspirerende opdracht is voldoende voor een beter functionerend team! Ingredienten: nadenken, uitproberen, fantaseren, techniek.

teambuilding