Ontketen je creativiteit

Ontketen je creativiteit: voor volwassenen

Wil je dit jaar je inspiratie en ideeën een opkikker geven?

In acht lessen krijg je stevige inspirerende opdrachten die je creatieve mogelijkheden in beweging zetten. Je ontdekt waar je ook alweer goed in was. Waar komt jouw inspiratie vandaan, hoe werkt een mindmap, hoe ontstaat flow. En natuurlijk plezier in het verzinnen van je eigen ideeën en buiten de lijntjes denken!

Je gebruikt materiaal naar keuze van jezelf of uit mijn werkplaats. Ik heb veel klei, textiel, papiermaché en schetsmateriaal.

http://jekunthet.com/cursus-om-op-nieuwe-ideeen-te-komen-lelystad/

Start januari en februari maandag /dinsdag om half 10 in de ochtend.  Welkom!

Deze aankondiging en meer stond ook in de nieuwsbrief. wil je hem meteen ontvangen..? schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe kom ik op nieuwe ideeën creatief denken

 

Inspiratie en nieuwsgierigheid

In een boek van Sir Ken Robinson (zie ook zijn TedX talks op Youtube) las ik meer over de Blue Man Group. Zij laten zich inspireren door nieuwsgierigheid.  Zie Youtube. Let even niet op of je dit mooi of niet mooi vindt maar probeer je voor te stellen hoe heerlijk vanzelf je je kunt laten inspireren als je je nieuwsgierige fantasie volgt en je talenten ontdekt.

Als je vanuit je verbeelding een schets maakt, een verhaal verzint…? Hoe zou iets eruit zien met 5 oren, hoe een dier of mens vanuit volledig je eigen fantasie? Hoe zouden we kunnen bewegen als we ook nog vleugels hadden, of een extra paar armen. Veel dingen zijn bedacht maar hadden ze ook een andere vorm kunnen hebben? Waarom zijn onze huizen hoekig?  Is er verbetering mogelijk? Iemand vroeg mij tijdens een lezing waarom we verbeelding nodig hebben. Zou het goed zijn om af en toe naar de wereld te kijken alsof je het voor het eerst ziet…?

……………In de volgende Nieuwsbrief weer meer over de zondagmiddaginloop.

Met hartelijke groet, tot ziens en geniet van het nieuwe jaar.

Henske Engbers Werkplaats der ideeën Lelystad