Samenwerking/ in opdracht

De Werkplaats der Ideeën heeft onder andere samengewerkt met/ tijdens:

in de werkplaats in Lelystad: pottenbakken in workshops en strippenkaart aan volwassenen en kinderen of verjaardagsworkshops pottenbakken of uitvinden aan kinderen en of volwassenen. Ook teamuitstap en feest.

Op locatie:

Buitendag Noordoostpolder Staatsbosbeheer tweede paasdag 2024 2023, 2022, 2019 Pottenbakken voor voorbijgangers, plus uitvinden en techniek pakketjes ( ook aan de kraam maken)

Basisscholen Almere2021 en 2022, 2023, 2024: reeks van 3 tot 10 wekelijkse lessen per groep techniek, en uitvinden. waarin onderdelen uit het onderzoekend en ontwerpend leren, wetenschap en techniek ruimschoots aan bod komen.

Osdorpplein braderie Amsterdam 2022 , 2023 Pottenbakken met voorbijgangers

Stichting MILA Lelystad 2022, 2023: wekelijks een workshop op straat in Lelystad  in de zomervakantie voor kinderen die niet op vakantie gaan, zijn of kunnen ( pottenbakken en andere keren uyitvinden en techniek)

De Groene Sluis Lelystad  2021 workshop techniek en uitvinden voor bezoekers tijdens de nationale kringloopdag 2021

Appelscha turfdagen 2022: pottenbakken met voorbijgangers

Zomerschool Amsterdam-oost twee weken middelbare scholieren uitvinden en techniek 2022 en 2023

Basisschool Vogelveste Lelystad Uitvinden en techniek 2022

Stichting het Stenen Hoofd Amsterdam Uitvinden en techniek buiten met voorbijgangers tav het buurtfestijn. 2022 en 2023

Basisschool Geldermalsen workshops elastiekwagens 2023

Basisschool Hildebrand van Loon Amsterdam 2022: een hele week pottenbakken met alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8. Met 6 pottenbakkersschijven: 5 elektrische en schopschijf.

Scholen Almere: Expertlessen Elastiekwagens : Met een klas kinderen twee en een half uur uitvinden: Met techniek. Wagentjes bouwen van fabrieksrestmateriaal, wielen en assen die vanzelf rijden met behulp van elastiek. Lijmpistool, zagen, tape, tiewraps, tangen, blikscharen, boormachines etc etc

Basisschool Mozaiek Lelystad in overleg met De Kubus techniek en uitvindles aan groep 4,5 6, 7,8 ( stroomkring, wielen, wagentjes, techniek en fantasie : beweging en balans, onderzoekend en ontwerpend leren in het kader van Kubusdagen. ( arbeidsdrukverlichting Leerkrachten).

Nobelhorst Almere wisselend reeksen van 7 weken lang techniek en uitvinden, onderzoekend en ontwerpend leren. Mede In het kader van arbeidsdrukverlichting Leerkrachten.

4VMBO school atelier met mini voertuigen ontwerpen en maken techniek en uitvinden. Almere

Scholen Almere nieuwe schooljaar 2021: insectenhotels volgens ieders eigen bouwkunsten met boormachines zagen etc, wekelijks techniekles als arbeidsdrukverlichting op basisscholen, internationale school :rubberbandcar in het engels.

De Groene Sluis Lelystad Nationale Kringloopdag. Uitvinden met afgedankt speelgoed door bezoekers van de dag oktober 2021

De oogstmarkt september 2021 pottenbakken met voorbijgangers. verenigingmileuvriendelijk tuinieren

2020- 2021 scholen Almere en Zaandam: doorlopende technieklessen aan klassen in reeksen van diverse weken opeenvolgend.

Florially Almere: 2021-2021: scholen in Almere: techniek en uitvinden korte lessen van anderhalf uur aan de bovenbouw: stoom en beweging of speeltoestel of onderbouw: instectenhotels

Zomer 2021: Nederhorst den Berg in het thema beroepen: dertig kinderen uitvinder laten zijn: techniek en uitvinden workshop van 3 uur

zomer 2021 Summer’s cool Lelystad: techniek en uitvinden elke dinsdag 3 weken lang zomerschool in de zomervakantie voor telkens 20 deelnemende kinderen ( in 6 losse workshops van steeds twee uur) in verschillende leeftijden vanuit het sportbedrijf en bibliotheek samenwerking. 

2021: Plusklassen Lelystad techniek en uitvinden en/of keramiek ( beker maken: handvormen en ook pottenbakken) aan verschillende plusklassen van diverse scholen in Lelystad

zomer 2021 Basisschool Zaandam Zomerschool: techniek en uitvinden 3 middagen.

zomer 2021 Basisschool Amsterdam Noord: Zomerschool : techniek en uitvinden 3 dagen lang

Mei 2021 Heemskerk, Jeugd aan zet: Pottenbakken op locatie zie ook: onderaan deze pagina voor het filmpje van de plaatselijke krant 

2021 Internationale school Rotterdam: techniek en uitvinden in een eenmalige les aan lerlingen van ongeveer twee en een half uur

2020-2021 Divers: Op locatie op scholen: Noodopvang basisscholen in Almere tijdens Corona- lockdown op scholen. Met kinderen van verschillende leeftijden: dierenverblijven maken van klei, of ook  uitvinden en techniek ( groepen van ongeveer 20 kinderen in nauwe samenwerking met de Klasseassistent of leekracht.)

Kennispoint Basisschool Zaandam 2020 Zomerschool en wekelijks uitvind en techniekles 6 weken per klas.. Diverse onderwerpen: zelf maken en uitvinden met divers materiaal Bootjes die per motortje voortbewegen, draaiende wielen, elastiekwagentjes,kartonhuizen, stroomkring, lampjes, mini-motortjes. Kinetische beweging, voortbewegen, zagen, schroeven, boren, lijmen, passen, meten, uitproberen, ontwerpen, frustreren, mislukken, eureka  etc.

Scholen: Het Collage Almere 2019, 2020 , 2021. techniek en uitvindlessen op almeerse basisscholen. reeksen van 1 tot 3 of 7 lessen achter elkaar. elastiekwagentjes en wagentjes met motortje en batterij, vaartuigen, voertuigen, lijmpistool, figuurzagen, zagen, tangen, striptangen, kleine boormachines en elektrische schroevendraaiers, tape, tiewarps, spanningszoekers en fretboortjes, karton, plastic, hout, fabrieksrestmateriaal etc etc . Uitvinden, elektriciteit; stroomkring, wagentjes, bootjes, Groepen 1 tot en met 8 ook calamiteiten of noodopvang na en tijdens Corona-lockdown

Almere het collage 2020: Lessen bewegende delen, moeren/ paperclips/ foam/ piepschuim ( zeer geschikt voor groep 1 en 2)

Het Collage Almere/ Basisscholen Almere 2019 2020 Elastiekwagentjes maken met de bovenbouw  en onderbouw basisschool in losse twee en een half uur durende lessen of doorlopen per blok lessen.

Teambuilding staalfabriek  Uitvinden met 32 man. Wagentjes, fabrieksrestmateriaal, batterijen en diverse motortjes, elastieken en muizevalwagens ontwerpen en uitvinden.

Vogelfestival , staatsbosbeheer Oostvaardersplassen 2019 Bootjes met zonnecel en bootjes met batterij uitvinden buiten in de Oostvaardersplassen markt bij het bezoekerscentrum veel enthousiaste deelnemers.

Basisschool Meander  2019 Elastiekwagentjes maken met elastiekwagentje rubberband car tinker uitvinden techniekles basisschool kinderen lelystadkinderen uit de onder en bovenbouw groep. Eigen uitvindingen en constructies met wielen, doppen, LP’s, cd’s assen, cabines, lijmpistool, fretboortjes, zagen en heel veel divers tape en schroeven.

Zelfzaam mooi markt deventer 2019 Pottenbakken met voorbijgangers

Floriade dagen Almere 2019  Op straat in het stadscentrum van Almere:  Bootjes uitvinden met voorbijgangers en hun kinderen in het winkelcentrum. zaterdag en zondag hele dag totaal 240 jonge deelnemers die samen met hun ouiders en andere volwassenen aan het uitvinden waren.

Lelystad HoogBegaafd  Groep 5,6,7,8 basisschoolklassen 2019 electriciteitslessen en workshop stroomkring, kortsluiting. interactieve ochtend met bootjes, motortjes, drijfmateriaal. Locatie De Arcus Lelystad

Doomijn Harderwijk, Apeldoorn, Klarenbeek 2019 op verschillende locaties met kinderen van zeer diverse basisschoolleeftijd. Wagentjes, wielen en elastiek of motortjes, bootjes divers fabrieksrestmateriaal.

Kidsproof Flevoland 2019 Hippiedagen 3 dagen pottenbakken met kinderen op de markt buiten in weer en wind plus  voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers.

Kennispoint Rotterdam 2018, 2019 diverse dagen schoolvakantieactiviteit op school: marionet, wagentjes, fantasie-robotjes, bootjes met motor, vliegtuigen etc

Boerenlanddag Molen De Duif 2018, 2019, 2021 2022 2023 2024 Nunspeet Pottenbakken met voorbijgangers en techniekpakketjes plus cursisten van de werkplaats verkopen hun eigen keramiek.

Staatsbosbeheer Kuinre/ veenkuil 2019 Pottenbakken met voorbijgangers en techniekpakketjes verkoop

 Lelystart uitvindworkshops Buiten in het parkje bij het samenwerking evenementenAgoratheater tijdens de opening van het culturele seizoen van Lelystad, 120  jonge deelnemers plus volwassenen tegelijkertijd op een dag 2018 Bootjes met motortjes van fabrieksrestmateriaal. Basin mee.

Bibliotheek Biddinghuizen 2018 stoom uitvinden bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Ontmoetingskerk Talentendag 2018 divers uitvinden Bootjes en fantasiefiguren techniek en uitvinden met motortjes en fabrieksrestmateriaal.

Biblotheek Urk 2018 stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Biblotheek Lelystad 2018 stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag.

Waterwijk leefstijldag  2018 Bootjes buiten in met voorbijgangers

Don Bosco kindervakantieweken klei en pottenbakken plus glazuren met de jongerengroep op mijn werkplaats.

Bibliotheek Zeewolde stoom bootjes, poppopbootjes maken met kinderen tijdens de vrijdag blijdag

Stof tot nadenken 2017 openstelling werkruimte om startende ondernemer inspiratie te leveren. De werkplaats werd gebruikt voor Quilt workshop van deze gastdocent.

IKC  Warande 2017 divers Diverse doorlopende workshops aan kinderen van de onder en bovenbouw basisschool. Binnen kunst en cultuur en wetenschap en techniek. wagentjes maken met elastiekmotor/ batterijmotor, fantasie(ro)botjes, pottenbakken en klei plus glazuren, magneten en de werking van een motor, veel met zagen, lijmpistool, tangen, fretbootjes en meer.

Humanitas 2017 creatief denken teambuilding aan team.

Groene Velden 2017voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Krachtpatsers 2017 uitvinden met bootjes in een sporthal aan kinderen met motortjes en batterij.

 Lelykracht 2017 stoom bootjes, pop-popbootjes maken in het sportcentrum met kinderen.

 Het Stenen Hoofd  Amsterdam 2017 en 2018 uitvinden van fantasiefiguren (ro)Botjes elektriciteit/ bootjes met bezoekers en voorbijgangers buiten op de pier aan lange tafels tijdens het buurtverenigings feest in amsterdam

LelyStart 2017 en 2018 uitvinden voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek, pottenbakken van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Huis tuin en keukenfestival 2017 uitvinden met wagentjes, bootjes, fantasiefiguurtjes op motor en batterij met voorbijgangers en loslopende kinderen van de markt.

Oogstmarkt Lelystad 2017 en 2018, 2019 pottenbakken op straat door voorbijgangers.

Nieuwland Erfgoed Museum (Nu Batavialand) 2015, 2016, 2017 diverse opdrachten met de jongere bezoekers en hun ouders in het museum: Stoom en pop-popbootjes maken met eigen inzicht, ontwerpen en fantasie, hydrauliek lift maken en ontwerpen en projecten met de druk van water, prehistorische keramische vondsten maken van klei in het nu Batavialand, voorheen nieuwlanderfgoedmuseum.

Kinderen Uitvinder/ ontdekker

Waterwijkfeest Lelystad 2015 Klei buiten tijdens het wijkfeest met loslopende en voorbijkomende kinderen

Peuter- Kleuterfestival De Kubus  2007 en 2008 kunst en cultuur activiteit binnen beeldend vormen met kinderen tot ongeveer 6 jaar. Bezoekers van het cultureel centrum van Lelystad.

Kinderboekenweek thema wetenschap natuur en techniek Stichting School 2015 Kleifluitjes maken met diverse groepen op de basisschool. technisch en uitdagend om er geluid uit te krijgen voor de kinderen.

Hobby en natuurmarkt Lelystad 2015, 2016 Klei en uitvinden met voorbijgangers op de markt.

Boerenfair Swifterbant 2015  Klei en uitvinden met voorbijgangers en bezoekers op de boerenfairmarkt.

Groene Velden Dagen Lelystad 2015 Klei en uitvinden met voorbijgangers en bezoekers op de boerenfairmarkt.

Ontmoetingsfestival  Atolplaza/ Atolwijk 2015 Een groot gezamenlijk klei werkstuk met voorbijgangers en bezoekers buiten op het wijkfestival.

Humanitas 2008, 2017 cursus ideeën als workshop met klei, teambuilding voor een team vrijwilligers van Home-Start in buiten de lijntjes denken.

Welzijn 2015, 2016 Mantelzorg Lelystad 2016 Opdracht vanuit Welzijn uitgebreide cursus creatieve ideeën aan mantelzorgers in mijn werkplaats.

Brede School Lelystad 2014 Diverse activiteiten met kinderen in het kader van kunst cultuur en wetenschap en techniek.

de Kubus Lelystad en Stichting School 2014/ 2015 Diverse handenarbeid en beeldende kunst lessen aan kinderen in het kader van kunst cultuur en wetenschap en techniek.

OORD festival  2016 Uitvinden en techniek, fantasiediertjes met motortje sen batterij

Scholen: Basisschool De Helmstok Lelystad 2016 Pottenbakken en klei, plus glazuren.

Waterwijk Leefstijldag 2016 Uitvinden met techniek. Fantasiediertjes, mini(ro)botjes, met grote groep kinderen buiten op straat in het park van speeltuin schateiland. Kinderen ontwerpen en maken met de stroomkring, fabrieksrestmateriaal en bijvoorbeeld afwasborstels, motortjes en batterijen plus aan en uitknopjes hun eigen (ro)botjes, bewegende fantasiediertjes.

Bibliolab Lelystad 2016 /De makerz 2016 Kinderen ontwerpen en maken met de stroomkring, fabrieksrestmateriaal en bijvoorbeeld afwasborstels, motortjes en batterijen plus aan en uitknopjes hun eigen (ro)botjes, bewegende fantasiediertjes. In de Sporthal ter introductie van een nieuwe subsidieregeling voor de sporthal en de bibliotheek.

De makerz/ Talentdag Basisschoolonderwijzers Hoorn 2016 introductie techniek en uitvinden aan onderwijzend personeel in Noord Holland diverse workshops.

Kerstmarkt Natuurpark 2015, 2016 markt voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

Brede School 2007-2014 Diverse activiteiten met kinderen in het kader van kunst cultuur en later ook wetenschap en techniek.

Boswijkdag 2015 Klei buiten tijdens het wijkfeest met voorbijgangers

Huis-tuin en keukenfestival 2015, 2016 Uitvinden van fantasiediertjes/ robotjes met motortjes en batterijen met voorbijgangers, loslopende kinderen en bezoekers van het wijkfestival.

Breemhaar Beheer Jubileumfeest 2014 Avond workshop klei met een wijntje met genodigde volwassen gasten van Breemhaar Beheer op het grootschalige feest terwijl onder andere Andre Hazes optrad

Bibliotheek Swifterbant, juli-feest 2018 Buiten op straat tijdens de markt Bootjes met motortjes uitvinden met voorbijgangers.

Groep 6 Basisschool de Helmstok 2017 Pottenbakken en klei, plus glazuren.

Natuurpark 2017 markt voorbijgangers laten kennismaken met techniek en kleine techniekpakketjes plus keramiek van en door werkplaats der ideeën deelnemers

En daarnaast natuurlijk de doorlopende opdrachten en cursisten in mijn werkplaats. Uitvindverjaardagen, Pottenbakverjaardagen, en dagelijkse uitvindlessen, workshops en klei en pottenbaklessen. En de cursus uitvindend en spelend denken en werken.

Wilt u?

Welkom.

Werkplaats der ideeën

Zie ook contact :https://jekunthet.com/contact 

Om te delen.