-Teambuilding uitvinden of pottenbakken

Spontane gesprekken, onverwachte inzichten, vieze handen en zwarte vegen,genieten van resultaten..Een enerverende enthousiaste bijzondere teambuilding zowel de raku, het pottenbakken als ook de uitvind en techniekworkshops.

Vroeg u zich als kind af of u kon spelen?

En als volwassene?

Spelen, genieten, creëren, maken, tijd vergeten, inzichten, onderzoekend en ontwerpend leren.

… weet waarom u de Werkplaats uitnodigt op uw werk!

Maak van tevoren en overleg uw keuze: techniek of pottenbakken:

-Onderzoekend en ontwerpend teambuilden:

Met collega’s in een teambuilding Poppop-bootjes maken van drijfmateriaal die varen op stoom, elkaar uitdagen, sterke kanten ontdekken. De technieken leer je al doende.
Constructies maken met motortjes en batterijen, lampjes.
Een creditcard-wagentje ( met elastiek, wieltjes en oude credtcards/ bankpasje) . Mini-bootjes maken van rest-drijf-materiaal  die zelf varen op wind of water.
Hoe was uw natuurkunde kennis ook alweer? Hoe zit het met uw fantasie? Durf tijdens een teambuilding met materialen uit te proberen, constructies weer uit elkaar te laten vallen, te ontdekken, te spelen met materialen en ideeën.
Durf  eens níet te weten, na te vragen.

En nuttig: Ik werk met fabrieksrestmateriaal. Een workshop die ook te gebruiken is ter bewustwording. tav de circulaire economie, het restmateriaal in uw bedrijf of duurzaamheid.

Pottenbakken 

Ik kom langs op locatie met enkele pottenbakkersschijven, klei, schorten en gereedschap en u gaat met enthousiasme de uitdaging aan om al proberend te leren. Werkstukken mogen ongebakken mee naar huis ( brokkelt weer uit elkaar als het droog is) Of ik bak ze voor u en dan zijn ze een paar weken later biscuit gebakken. ( poreus, ongekleurd, ongelazuurd, )

Raku/ buiten stoken als teambuilding

  • . Het hele team helpt met het op hout opstoken van de oven tot 1000 graden om daarna de werkstukken er met tangen uit te halen en in zaagsel en vuur in retro vuilnisbakken verder te laten veranderen tot prachtige kleuren en resultaten… (scouting voor volwassenen) I
  • Ik heb de oven, overals, tangen, handschoenen en werkstukken mee
  • Teambuilding in twee delen. (eerst maken we de kleiwerkstukken/ draaien achter de pottenbakkersschijf, of maken een duimpotje dat na twee weken  buiten geglazuurd en gestookt kan worden.
  • Must: trek oude kleren aan.
  • Nodig:een ruimte buiten, sprokkelhout en vieze handen. ( op het fabrieksterrein of bij een boer)

 

Ook locatie, dat kan!

Tinkeren.

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.”
Samuel Beckett
Speciaal voor techniek in het onderwijs?

Zie scholen: workshop voor leerkrachten

06-36327787 of  Contact

Werkplaats der ideeën

“Every act of creation is first of all an act of destruction”

Door Pablo Picasso